Excite

Suzuki introduceert nieuwe Swift

Van buiten mogen het vorige model en de nieuwe Swift wel wat op elkaar lijken, van binnen is dat helemaal niet het geval. De nieuwe Suzuki Swift is écht een nieuwe wagen. En wat voor één: qua ruimte en motor laat hij zijn oudere broertje ver achter zich.

Van buiten is de wagen behoorlijk wat groter: negen centimeter langer en een wielbasis die vijf centimeter is toegenomen. En dat zonder het gewicht aan te passen; de wagen is zelfs lichter dan voorheen. Met name binnen valt op dat de Suzuki toch op verschillende punten verbeterd is. De afwerking van het dashboard is beduidend beter. En ook de motor is op verschillende punten aangepakt.

De nieuwe Suzuki Swift zal verkrijgbaar zijn met een aantal nieuwe motoren, waaronder een 1.2 benzinemotor met 94 pk en een koppel van 118 Nm. De Co2-uitstoot van deze wagen ligt op 116 gram per kilometer, wat een verbetering van 17% betekent ten opzichte van de voorganger. Ook komt er een 1.3 dieselmotor. Die zal ongeveer 4,2 liter per 100 kilometer gaan verbruiken.

Een ander pluspunt van deze nieuwe variant, is dat hij veiliger is. Voor de carrosserie is een ander soort staal gemaakt, wat de wagen niet alleen veel in gewicht scheelt, maar ook stijver maakt. Dit zorgt ervoor dat zowel passagiers als voetgangers beter beschermd zijn bij een crash.

De nieuwe Swift zal zo rond de herfst voor het eerst verkrijgbaar zijn. Prijzen worden deze zomer bekend gemaakt.

Afbeelding: Flickr account Elen Schurova

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020