Excite

Suzuki brengt de Kizashi in Amerika op de markt

Suzuki staat niet bekend om de grote sedans. Meestal houden de Japanners zich bezig met de kleinere auto's. Toch gonst het al een tijd van geruchten in de autowereld dat Suzuki zich ook wil mengen op de markt van de grote sedans. Een conceptauto deed al de ronde langs de Europese autobeurzen, maar werd nog niet in productie genomen. Daar komt nu verandering in. De conceptauto, de zogenaamde Kizashi, wordt door Suzuki in productie genomen. Het zal echter nog een tijd duren voordat Europeanen er in kunnen rijden, want de auto komt eerst exclusief in de Verenigde Staten op de markt.

De Kizashi is de grootste sedan die ooit uit de Suzuki-fabriek is komen rollen. Wat dat aan gaat wordt de conceptauto maar op weinig fronten aangepast en zeker niet op lengte. De auto meet 4,65 meter in lengte en is 1,83 meter breed. De wielbasis is 2,72 meter. Daarmee is het een flink uit de kluiten gewassen Suzuki. In de Japanse Sagara-fabriek zal het model in productie worden genomen. Er komt een 2,4 liter viercilinder benzinemotor in die naar alle waarschijnlijkheid zo'n 180 pk gaat opleveren.

Suzuki heeft bewust gekozen om de Kizashi alleen in Amerika op de markt te brengen. Ze verwachten dat de Amerikaanse markt het meest open staat voor de grote sedan, die wordt uitgevoerd in een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps automaat. Een vierwielaandrijving schijnt ook tot de optie te behoren. Europa zal nog een tijd moeten wachten voordat de Kizashi, met al deze opties, op de markt verschijnt. Als de economie daar aanleiding toe geeft, zal de Kizashi wellicht door Suzuki ook in Europa verkocht gaan worden. Voorlopig krijgen de Verenigde Staten dus de primeur.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020