Excite

Supra zet sportief Toyota weer op de kaart

Toyota liet tot 2002 de Supra van de loopband afrollen. Dat was zo'n beetje het hoogtepunt van sportwagens bij Toyota. Daarna was het lange tijd stil, als het ging om sportieve auto's. Maar Toyota wil weer iets gaan doen met de Supra. Daarom heeft het Japanse automerk opnieuw de Supra op de tekentafel gelegd. Het resultaat is een zeer mooie sportwagen die in 2011 op de markt moet komen. Met een beetje geluk kan Toyota al tijdens de autoshow van Tokio in het najaar een concept auto laten zien.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten rond de Supra ontstaan. In 2007 werd de roddelmachine ook al aangeslingerd en gezegd dat de nieuwe Supra in 2009 op de markt zou komen. Dat gaat Toyota niet redden. Het leek er op dat het project in de doofpot werd gestopt. Niets blijkt minder waar. Toyota hoopt aan het einde van dit jaar een prototype op de weg te zetten om te testen. Naar verluid zou de Supra die in 2007 werd beloofd als inspiratiebron gebruikt zijn.

Er komt in ieder geval hybride techniek in de Toyota Supra. De FT-HS hybride Supra wordt echter niet alleen op de markt gezet voor de milieubewuste koper. Toyota heeft ook gezegd dat er een versie komt zonder de hybride technologie, die een stuk goedkoper zal zijn. Het project van de Supra komt in de kielzog van een project waar Toyota en Subaru gezamenlijk mee bezig zijn. Deze 'Toyobaru' sportwagen komt in 2010 op de markt.

Afbeelding: Pistonheads.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019