Excite

Succes Mazda 3 MPS zorgt voor opvolger!

De Mazda 3 MPS doet het goed! Met een afzet van ruim 31.000 stuks in twee jaar tijd is de autofabrikant erg tevreden. Om het succes te vieren wordt al gedacht aan een opvolger; de Hot Hatch. Goedkoop wordt die niet, maar voor zo’n 40.000 euro heb je wel alles wat je je op een auto wensen kunt!

Zo al de nieuwe 3 MPS onder andere uitgerust zijn met een navigatiesysteem, een achteruitrijdcamera, metallic lak, een Bose-audiosysteem, dodehoekcamera’s, bi-xenon-verlichting en een alarm. Omdat dit allemaal standaard is, hoef je hier geen cent extra voor te betalen.

De kleurkeuze is wat beperkter dan gebruikelijk; de nieuwe auto kan alleen worden gekocht in Velocity Red, Black, Aluminium en Crystal White. In gewoon Nederlands zal dat neerkomen op knalrood, zwart, zilver en wit. Nu blijken dat gelukkig ook de meest populaire autokleuren te zijn, dus wat dat betreft is ook deze kleurkeuze van Mazda een schot in de roos.

De nieuwe 3 MPS kost zo’n dikke 5500 euro meer dan zijn voorganger en geeft hier in ieder geval een extra mooi design voor terug. De wagen ziet er wat agressiever uit, is voorzien van twee uitlaatpijpen en prachtige kuipstoelen met zwart met rode stoelbekleding. De 2,3 liter viercilinder turbomotor maakt het plaatje af. Met 260 pk zit je met iets meer dan zes seconden op een snelheid van 100 kilometer per uur en kun je een topsnelheid bereiken van 250 kilometer per uur. Doorschakelen is dus geen probleem!

Afbeelding: Flickr account Alan_D

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020