Excite

Stiekem wordt parkeren steeds duurder

In Nederland wordt autorijden steeds duurder. Niet alleen door een ingewikkeld stelsel van belastingen, of straks door de invoering van het rekeningrijden. Ook het parkeren maakt het autorijden steeds duurder. Op stiekeme wijze wordt namelijk stil staan met een steeds hoger bedrag beboet. Het verhogen van de parkeertarieven gaat vrijwel ongemerkt. Bijna alle gemeenten doen aan het verhogen mee, zonder dat de gebruiker het in de gaten heeft. Blijkbaar wordt een parkeerplek steeds meer waard, volgens de overheid. Of het recht om stil te staan.

Nu moet je niet meteen denken aan het letterlijk verhogen van de parkeertarieven. Dat gebeurt ook wel, maar daar kunnen geen enorme sprongen mee gemaakt worden. Het wordt pas echt cashen voor de overheid, als de tijdsduur wordt aangepakt. Kon je voorheen een uur parkeren voor een euro, dan wordt daar ineens een half uur van gemaakt. En vervolgens een kwartier. Door de parkeertijd in te korten, worden de kosten van het parkeren steeds hoger gemaakt. En de gebruiker zal blijven betalen, want er moet nu eenmaal vaker geparkeerd worden. Dit alles komt voort uit onderzoek van de Detailhandel Nederland. Zij onderzochten 57 parkeergarages in 24 steden.

De slechtste parkeergarage van Nederland is De Kolk in het centrum van Amsterdam, zo blijkt. Lage plafonds, erg smerig van binnen en absurde parkeertarieven. Je betaald voor een plekje 4,20 euro per 54 minuten. Maar vanaf de 55e minuut betaal je al het dubbele. Dat is een beetje krom, uiteraard. Alsof die extra minuut 4,20 waard is. Dat is in De Vier Meren in Hoofddorp beter geregeld. Daar kun je, na aanvraag van een speciale pas, per minuut betalen. Wel zo eerlijk.

Afbeelding: Flickr, OiMax

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020