Excite

Een stadsbus kopen: hoe ga je te werk?

Hoe heerlijk is het als je lekker met je eigen busje kan rondtouren tijdens de vakantie? Het antwoord weet je al. Als je zelf een bus opknapt kan dat volledig naar je eigen smaak en stijl. Eenmaal af is de wereld niet groot genoeg, maar je moet beginnen bij het begin. Waar kun je een stadsbus kopen?

Stadsbus kopen op internet

De makkelijkste manier om een oude stadsbus te kopen is via het internet. Houd veilingwebsites in de gaten en leg contacten met import- en exportbedrijven van tweedehands of antieke auto's en motoren. Mensen die deze bedrijven hebben gestart, zijn vaak zelf erg geïnteresseerd in oude vervoersmiddelen opknappen en doorverkopen. Zij kunnen je dus van goed advies voorzien. Bovendien hebben zij wellicht kennissen in het wereldje, waardoor je op termijn een mooie koop kunt sluiten. Als je gaat zoeken op het internet, vergeet dan niet ook in Duitsland en België te kijken naar groothandels in tweedehands vervoersmiddelen, hiermee vergroot je aanzienlijk je kansen op het vinden van je droombus.

Zelf een stadsbus vinden

Als je op onderzoek uitgaat naar gebruikte touringcars, busjes of andere bedrijfsauto's, neem dan contact op met grote vervoersmaatschappijen om informatie in te winnen over hun beleid ten aanzien van afgeschreven wagens. Er zijn bedrijven die hun oude stadsbussen verkopen aan het buitenland, zodat ze daar hun laatste levensjaren kunnen slijten. Als jij zelf een goede bestemming hebt, zijn er misschien mooie sponsordeals te bedenken waarbij je de stadsbus kunt kopen voor een vriendenprijs. Bij het opknappen van je stadsbus kan je door een samenwerking met een bedrijf ook veel geld besparen op onderdelen en materiaal.

Stadsbus opknappen

Net als bij de aankoop van een tweedehands auto, moet je als je een stadsbus wilt kopen ook een slag om de arm houden. Wees kritisch en overschat je klusvaardigheid niet. Hoewel een tweedehands stadsbus een mooie investering kan zijn, is het voor sommigen ook een bodemloze put zonder resultaat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020