Excite

Spyker wil Maserati verslaan met luxe vierdeurs

Momenteel is de Maserati Quattroporte heer en meester in het E-segment: luxe vierdeursauto's. Aston Martin heeft met de Rapide een prima concurrent op de markt gezet. Ook Porsche haakt aan met de Panamera. Lamborghini is afgehaakt door de productie van de Estoque geen doorgang te verlenen. Spyker-ceo Victor Muller heeft nu aangekondigd dat zijn merk ook de strijd aan gaat met de Maserati Quattroporte.

Maar dat is niet alles. Ook in het D-segment, wat Victor Muller de SSUV-auto's noemt, breekt Spyker door met de unieke D8 Peking-to-Paris. SSUV staat voor Super Sports Utility Vehicle. Niet groen, gewoon brute benzineslurpers. Iemand die een SSUV kan veroorloven, hoeft zich geen zorgen te maken over zuinig rijden voor zijn portemonnee.

De D8 Peking-to-Paris is een absoluut monser. Er wordt een motor van 560 pk ingebouwd, maar er zou net zo makkelijk 700 pk in kunnen. Een auto voor mensen die geen Bentley willen omdat anderen die al hebben. De D8 Peking-to-Paris wordt nog dit jaar in productie genomen.

Afbeelding: Autoblog.nl. De Spyker D8 Peking-to-Paris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020