Excite

Spyker voert gesprekken met Saab

Autofabrikant Spyker is in gesprek met General Motors over een eventuele overname van het automerk Saab, zo meldde een woordvoerder van het bedrijf. De kans op een succesvolle overname zou volgens experts groot zijn.

Vorige maand kwam Spyker nog in het nieuws vanwege de verhuizing van de productie naar Engeland. Dit zou hard nodig zijn om de kosten te drukken en om het voortbestaan van Spyker te garanderen.

Een overname lijkt dus niet erg gepast, maar volgens experts is dat toch wel degelijk wat eraan gaat komen. Beleggers zien ook mogelijkheden; het aandeel Spyker sloot aanzienlijk hoger, wat laat zien dat de verwachtingen in ieder geval positief zijn.

Spyker voert de gesprekken samen met Convers Group, het bedrijf van de Rus Vladimir Antonov. Dit bedrijf is met 29,9 procent een grootaandeelhouder en krijgt tijdens de gesprekken daarom de kans om die belangen ook te behartigen. Of er al een bod is uitgebracht op Saab wil Spyker niet zeggen en ook over de toekomst houdt het merk uit Zeewolde de lippen stijf op elkaar.

Afgelopen zomer leek het erop dat Saab verkocht zou worden aan Koenigsegg. Die onderhandelingen liepen echter zo moeizaam, dat het bedrijf zich uiteindelijk terug trok. General Motors heeft aangegeven nog even een nieuwe koper te zoeken. Lukt dat voor het einde van de maand niet, dan zal de stekker eruit getrokken worden.

Afbeelding: Flickr account c h e e s e roc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019