Excite

Spyker komt met C8 Airelon Spyder

Nederland heeft met Spyker een autofabrikant die hele mooie en luxe sportauto's bouwt, en daar moet Nederland trots op zijn. In Genève werd de coupé-variant van de Airelon gepresenteerd, in augustus belooft Spyker met een open uitvoering te komen, de C8 Airelon Spyder. Dat heeft Spyker bekend gemaakt tijdens de afgelopen autobeurs in Genève.

Spyker claimt behoefte aan automaat

In het Nederlandse Zeewolde wordt inmiddels de laatste werkzaamheden uitgevoerd op de luchtige tweezitter. Met de C8 Airelon Spyder brengt Spyker een tweede generatie sportwagens op de markt. Uiteraard is dan alles beter, sneller en steviger aan de auto. Nieuw is bijvoorbeeld dat er een versie komt met een automatische transmissie. Volgens Spyker is daar behoefte aan is en waar behoefte aan is, wordt verkocht.

Een topsnelheid van 300 km/u

Dus, wat kan de C8 Airelon Spyder allemaal? De 4,2 liter V8-motor van Audi levert 400 pk aan de bolide. Dat betekent van stil staan naar 100 km/u in 4,5 seconden en een topsnelheid van zo'n 300 km/u. Er is uiteraard ook een handgeschakelde variant, maar die kost 6.000 euro meer. De C8 Airelon Spyder zelf kost 189.990 euro, exclusief belastingen. Prikkie, natuurlijk.

Bron afbeelding: telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020