Excite

Spycam snapt extreme versie M3

Hoewel BMW aangaf dat er geen bijzondere CSL-versie van de M3 niet direct op de planning stond, lijken de spycams er toch echt in geslaagd om deze wagen op de gevoelige plaat vast te leggen. Foto’s bewijzen dat BMW toch zeker wel aan een nieuwe en meer sportieve versie van de M3 werkt!

Hoewel op de foto’s geen specificaties zijn af te lezen, vallen een aantal verbeteringen direct op. Zo is de nieuwe M3 voorzien van een grote achterspoiler die voor meer downforce moet gaan zorgen. Aan de voorkant is ruimte gemaakt voor een flinke spoilerlip. De wielen zijn opvallend zwart, net als die van de E46 M3 CSL. Kenners denken dat het hier wel eens zou kunnen gaan om lichtgewicht wielen.

Hoe de wagen er van binnen uit ziet blijft een grote verrassing. De vorige M3 was alles behalve luxe uitgerust. De basisversie van die wagen had niet eens airconditioning. Daarnaast was de radio achterwege gebleven en had de laadruimte een kartonnen vloer. Dat laatste was overigens in het kader van gewichtsbesparing. Erg positief waren de gebruikers hier niet over en veel van hen bestelden sowieso direct airconditioning en een audio-installatie bij.

BMW zal waarschijnlijk nog wel in staat zijn om nog wat extra vermogen uit de motor te halen, dus het moet mogelijk zijn om van de huidige 4,0-liter V8 een nog krachtigere versie te maken. Voor de details zullen we nog even moeten wachten – zolang BMW de komst van deze nieuwe wagen nog niet aankondigt, zullen we het even moeten doen met deze foto’s!

Afbeelding: Flickr account estoril

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019