Excite

Sporten in het bushokje

Als je op de bus wacht, is dat vaak maar erg saai. Daar heeft zorgverzekeraar Agis iets op gevonden: sporten in het bushokje. In Amsterdam werden enkele bushokjes voorzien van klimrekken en ringen, om er zo een echt fitnesstoestel van te maken. Zorgverzekering Agis wil op deze manier laten weten dat bewegen leuk is en dat je het overal kan doen.

Behalve de aangepaste bushokjes, was er gisteren ook een echte workout op Centraal station Utrecht. Reizigers konden meedoen aan een workout. Ze kregen koptelefoons op met swingende muziek en konden zo lekker bewegen. Carlos Lens gaf deze workout en de reacties waren erg positief. Mensen vonden het een leuk idee om tijdens het reizen lekker in beweging te zijn.

Agis is van mening dat bij een gezond leven ook genoeg beweging hoort. Tegenwoordig zijn mensen vaak te druk om te gaan sporten en daarom is de campagne Agis in Beweging nu bezig, om te laten zien dat sporten altijd en overal kan.

De speciale bushokjes zijn voorlopig alleen in Amsterdam te vinden. Daar heeft men tot nu toe redelijk positief gereageerd. Is er in jouw omgeving geen bushokje met sportmogelijkheden? Dan zijn er nog genoeg andere opties. Je kunt sowieso sporten in het bushokje, door bijvoorbeeld been- en armspieroefeningen te doen. En natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een stukje verder te lopen, naar een ander bushokje. Wachten op de bus saai? Welnee, niet als het aan Agis ligt!

Afbeelding: Flickr, gebruiker viriyincy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020