Excite

Spookauto's mogen de weg op in Nevada

De staat Nevada in de Verenigde Staten lijkt enigszins op de zaken vooruit te lopen: de wetgeving is er namelijk zo aangepast dat ‘spookauto’s’ gewoon op de openbare weg mogen rijden. We hebben het dan natuurlijk niet over wagens waar iets bovennatuurlijks in gebeurt, maar over auto’s die geheel zelfstandig kunnen rijden. Die bevinden zich echter nog in de testfase.

De wetgeving in Nevada is op aandringen van Google aangepast. De internetgigant is namelijk druk doende op dergelijke autonome auto’s te testen. Het gaat overigens niet om het hele wegennet, maar om bepaalde stukken weg. Google ingenieurs mogen nu tussen het andere verkeer tests uitvoeren.

Het klinkt als een heel nieuw idee, maar al vanaf de jaren 70 probeert men om auto’s geheel zelfstandig te laten rijden. Met behulp van camera’s, lasers en computers lijkt Google nu steeds dichter bij die droom te komen. Inmiddels heeft het zoekbedrijf al zeven van zulke auto’s gebouwd, maar die mochten tot nu toe niet op de openbare weg getest worden.

Google heeft op het moment een zestal Toyota’s van het type Prius rondrijden, en een Audi TT. Verder werken ook Volkswagen en Volvo aan autonome auto’s. Daar gaan we in de toekomst zeker meer van horen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020