Excite

Speciaal licht tegen ontduikers van file

Het is misschien wel een van de grootste irritaties in het verkeer: mensen die besluiten de file te ontlopen, door even snel over een parkeerplaats te racen. Soms worden ook benzinestations misbruikt door de valsspelers. Terwijl iedereen netjes achter aansluit, snijden deze mensen snel een stukje file af, om iets verder vooraan weer aan te sluiten. De Verkeers Informatie Dienst gaat daar nu iets aan doen.

De Verkeers Informatie Dienst heeft een tijd lang een nieuw systeem getest bij parkeerplaats Bospoort op de A4. Met camera's worden de auto's die de afrit naar de parkeerplaats nemen geregistreerd. De software beschikt over kentekenherkenning. Als de auto's binnen drie minuten zich weer melden bij de oprit, dan wordt er een stoplicht op rood gezet. Mensen die echt parkeren, krijgen minder lang rood licht.

De Verkeers Informatie Dienst vergelijkt mensen die voordringen in een file met mensen die voordringen in de rij bij een kassa. Het veroorzaakt ruzie en extra oponthoud. Met behulp van het nieuwe systeem hoopt de VID voordringers in de file tegen te gaan. Het systeem gaat binnenkort bij andere parkeerplaatsen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020