Excite

Spanjaard verdrinkt na verkeerde aanwijzingen navigatie

Een Spanjaard is met auto en al het water ingereden, nadat zijn navigatiesysteem hem in de richting van een meer stuurde. De man wist niet op tijd uit het water te komen en verdronk. Zijn bijrijder was iets gelukkiger; die wist op tijd te ontsnappen en kon op eigen kracht nog naar de kant zwemmen.

De identiteit van het 37-jarige slachtoffer en zijn 38-jarige medepassagier is niet bekend gemaakt. Wel werd bekend dat beiden reden in een Peugeot 306. De bestuurder volgde de instructies van het navigatiesysteem erg strikt op, zo wist de bijrijder later nog te melden. Omdat het donker was, hadden de mannen pas door dat ze van de weg geraakt waren, toen ze daadwerkelijk het water ingereden waren. Remmen of uitwijken was geen optie meer.

Het incident deed zich voor in de buurt van het plaatsje Capilla. De twee waren weer op weg naar Sevilla, waar ze woonden. Onderweg stuurde het navigatiesysteem hen echter recht het water in. De auto had maar een paar minuten nodig om naar de bodem van het meer te zinken.

De bijrijder moest in het ziekenhuis behandeld worden aan wat kneuzingen. Het lichaam van de bestuurder werd later gevonden op de bodem van het meer. Hij bleek er wel in geslaagd om uit de auto te komen, maar kon niet aan land komen.

Het is nog niet duidelijk waarom het navigatiesysteem aangaf dat hier een weg liep, terwijl het meer al in 1989 is aangelegd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker qole2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020