Excite

Snelste bus ter wereld breekt alle snelheidsrecords

Een liefhebber is er in geslaagd om de allersnelste bus ter wereld te bouwen. Met een topsnelheid van 367 mijl per uur heeft het voertuig alle snelheidsrecords gebroken. Gezien de enorme snelheid, zal het record van deze man wel even blijven staan.

De Amerikaan Paul Stender slaagde er namelijk succesvol in om een motor van een Phantom gevechtsvliegtuig in een echte Amerikaanse schoolbus te plaatsten. Met als gevolg een loeisnelle bus, niet te vergelijken met andere bussen.

Deze bijzondere bus is niet het eerste bizarre voertuig dat enorme snelheden weet te behalen. Zo wist de Engelsman Don Wales het record met zijn aangepaste grasmaaier een nieuw snelheidsrecord neer te zetten van maar liefst 86 mijl per uur.

Vorig jaar nog wist de Canadees Sam Whittingham een nieuw record te bereiken op de fiets. Het wereldrecord, van 82,4 mijl per uur, werd bereikt in Nevada. Uiteraard was de fiets aangepast op het zware werk: het ging hier om een behoorlijk gestroomlijnd exemplaar, gemaakt van extra lichte materialen.

Wie niet alleen snel, maar ook comfortabel wil reizen, bedenkt weer iest anders. Het bedrijf Goldschmitt maakte daarom ’s werelds snelste camper. Deze camper biedt al het gemak dat je thuis ook hebt, maar kan wel snelheden van 129 mijl per uur bereiken.

Minstens zo comfortabel, maar iets gewaagder is ’s werelds snelste bank, die een topsnelheid van 92 mijl per uur kent.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019