Excite

Snellaadpalen voor elektrische auto in Amsterdam

De auto van de toekomst, zo wordt de elektrische auto ook wel genoemd. De auto is schoner, zuiniger en trekt een stuk sneller op dan een reguliere auto. Toch zijn er ook nadelen verbonden aan het elektrisch rijden. De hoge aanschafprijs wordt grotendeels opgeheven door subsidies van de overheid, maar de kleine actieradius blijft een handicap. In Amsterdam hebben ze daarom een aantal zogenaamde snellaadpalen neergezet, waarmee een elektrische auto binnen een half uur kan worden opgelaten.

Toegegeven, een tankbeurtje met de benzineslurper gaat nog steeds een stuk vlotter, maar het is in ieder geval niet meer nodig om je auto uren op dezelfde plek neer te zetten. Vorige week werd de eerste snellaadpaal aan de Europaboulevard geplaatst door de gemeente Amsterdam en energiemaatschappij Essent. De bedoeling is dat de palen in de toekomst in heel Nederland gevonden gaan worden.

Het vlot laden van je elektrische auto is helaas niet gratis. Gebruikers dienen voor één oplaadbeurt vier euro te betalen. Verder kost de speciale betaalpas nog eens acht euro, maar dat is een eenmalige investering. Wel is bij de normale laadpalen de elektriciteit gratis. Essent is overigens ook van plan om nog eens 125 normale palen te plaatsen in Amsterdam.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020