Excite

Hoe kun je snel je auto verkopen?

Je wilt je auto snel verkopen, maar weet niet hoe? Er zijn meerdere manieren om makkelijk en snel je auto verkocht te krijgen. Je kunt je auto particulier verkopen, verkopen via een veiling, inruilen bij een dealer of je auto verkopen aan de ANWB.

De snelste manier van je auto verkopen is via de autoverkoopservice van de ANWB. Dit kan alleen als je ANWB lid bent en je auto mag niet ouder zijn dan 12 jaar. Als je aan deze eisen voldoet, kost het je nog geen dertig euro en je kunt vrijwel de hele procedure via internet regelen.

Je begint met een waarde-indicatie door het invullen van het kenteken van de auto en de kilometerstand. Die waarde-indicatie krijg je direct te zien. Besluit je om de auto te verkopen, dan wordt er een taxatierapport gemaakt. Daarvoor moet je precies opgeven over welke extra's jouw auto beschikt en of je eventueel schade hebt. Je uploadt zes foto's van je auto en binnen twee werkdagen krijg je de taxatie in je e-mail. Je klikt op verkopen en dan kun je een afspraak maken om de auto in te leveren. Heb je dat gedaan, dan krijg je binnen twee werkdagen je geld. Zo snel ging je auto verkopen nog nooit.

Je kunt ook je auto particulier verkopen. De snelste manier is dan om goede, duidelijke foto's te maken als je auto helemaal schoon is. Maak ook foto's van details en van het onderhoudsboekje. Zet dit tezamen met een duidelijke verkooptekst op een autoverkoopsite zoals autotrack.nl. Wil je echt snel je auto verkopen? Maak er dan een scherp prijsje van. Maar let op dat je de auto niet te goedkoop verkoopt, dat kan argwaan wekken bij potentiële kopers.

Je kunt ook je auto verkopen op een veiling. Er zijn verschillende veilingssites, waaronder Autorola.nl. Hierbij veil je je auto aan een garagehouder of dealer. Om je auto via deze veilingsite te verkopen, moet je een account aanmaken. Daarna beschrijf je je auto zo goed mogelijk en je moet zoveel mogelijk foto's maken. Ook moet je een minimum bod instellen. Zet deze niet te hoog, dan krijg je minder biedingen.

Een autoadviseur beoordeelt en begeleidt de verkoop van je auto. Elke maandag, woensdag en vrijdag starten er veilingen die steeds 24 uur duren. Komt er een bod op jouw auto, dan krijg je daar een e-mail van. Je auto wordt verkocht aan de hoogste bieder en jij en het autobedrijf krijgen van de verkoopadviseur een koopcontract. Daarna kun je contact opnemen met de hoogste bieder en kun je je auto verkopen. Zo kun je al in 24 uur je auto verkopen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021