Excite

Smart Fortwo Pearlgrey niet naar Nederland

Wie heel erg graag in een Smart Fortwo Pearlgrey wil rondrijden, heeft pech. De speciale uitvoering van de herkenbare stadsauto wordt namelijk niet in Nederland uitgebracht. Dat heeft de importeur van Smart bekend gemaakt.

De kleine Pearlgrey is te herkennen aan het grafietgrijze lakwerk en de grijze details die her en der in het interieur te vinden zijn. De Pearlgrey is in feite een Passion-uitvoering, met als extra’s airco, een panoramadak, elektrische ramen en een halfautomatisch geschakelde versnellingsbak.

Wie de Pearlgrey toch graag wil hebben, zal naar Duitsland moeten. Daar is hij te krijgen voor 14.490 euro, in coupé of cabrio-uitvoering. Volgens de importeur van Smart zou de Pearlgrey in Nederland niet voldoende draagvlak hebben. 'We houden het bij één actiemodel, de gunstig geprijsde Edition Pure. Dat model sluit mooi aan bij de wensen hier in Nederland,' aldus een woordvoerder tegen de Telegraaf.

Wie ongeveer dezelfde opties wil hebben als op de Pearlgrey standaard zijn, kan het best de Passion-uitvoering bestellen. Die kost in de meest basic uitvoering 13.189 euro, maar komt dan wel standaard met onder andere een automatisch geschakelde versnellingsbak. Ook een lederen stuurwiel en lichtmetalen velgen worden standaard meegeleverd op de Passion. De motor van 71 pk maakt van deze Smart geen snelheidsmonster, maar is natuurlijk wel erg zuinig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020