Excite

Slooppremie ook in Verenigde Staten ingevoerd

De Verenigde Staten zijn, net als veel andere landen, druk bezig met de wederopbouw van hun autofabrieken. Grote merken als GM lijken ten onder te gaan in de crisis, wat natuurlijk een steek in het hart van de Amerikaanse autofiel is. Er moeten maatregelen genomen worden om de autoverkoop weer omhoog te krijgen. De Verenigde Staten voert daarom ook een slooppremie in, naar Europees voorbeeld. In Washington is bijvoorbeeld de 'Cash for Clunkers'-regeling doorgevoerd.

Met de 'Cash for Clunkers'-regeling in Washington heeft de slooppremie officieel haar intrede gedaan in de Verenigde Staten. Auto's die niet zuinig zijn, kunnen worden ingeruild tegen zuinigere auto's met een premie die kan oplopen tot maar liefst 4.500 dollar. De actie duurt een jaar en gaat volgens schattingen zo'n 4 miljard dollar kosten. Voorstanders prijzen de positieve stimulans voor de autoverkopen en het van de weg halen van minder zuinige auto's, tegenstanders noemen het een kunstmatige truc van auto's verkopen en morren over de regeling.

In Nederland is de onlangs ingevoerde slooppremie een groot succes gebleken. Al bijna 5.000 transacties betroffen auto's die werden ingeruild in het kader van de slooppremie. Men wil graag van alle oude auto's af en er wordt zelfs al geroepen om een provinciale slooppremie, bovenop de nationale slooppremie. Men verwacht dan ook dat de verkoop met behulp van de slooppremie alleen maar zal toenemen de komende tijd. Wat natuurlijk goed nieuws is voor de auto-industrie!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019