Excite

Slachtoffer mishandeling TT Assen overleden

  • © Getty Images
De man die afgelopen weekend tijdens de TT in Assen ernstig werd mishandeld, is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2 uur aangetroffen in de Groningerstraat in Assen. De 24-jarige man werd direct gereanimeerd en met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij dinsdagmiddag alsnog.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er in die vrijdagnacht gebeurd is. De politie heeft op basis van getuigenverklaringen wel een signalement kunnen opstellen van diverse verdachten en dit verspreid. Inmiddels zijn er al tientallen tips ontvangen over de mishandeling.

Tijdens de TT-nacht werden ook al verschillende aanhoudingen verricht vanwege diverse overtredingen. Er waren tijdens de Nacht van Assen tienduizenden mensen op de been. Toch geeft de politie aan dat de nacht relatief rustig is verlopen.

De TT is een evenement waarbij ook altijd weer extra scherp wordt ingezet op de controle van snelheid en alcoholgebruik. Meer dan 20 motorrijders en automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze te hard reden dan toegestaan. Twee Duitsers maakten het het bontst: zij gingen met 215 kilometer per uur over de N33 richting Assen. Hier is een maximale snelheid van 100 kilometer per uur toegestaan. Daarnaast hebben twee TT-bezoekers aangifte gedaan van de diefstal van hun motor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021