Excite

Sla je zomerbanden zorgvuldig op

Voor je eigen veiligheid, maar ook voor zoveel mogelijk rijplezier, is het van groot belang dat je autobanden in goede conditie zijn. Let er daarom op dat je de banden van je auto aanpast aan de weersomstandigheden.

Nu de winter zich weer laat gelden, is het tijd om je zomerbanden in te wisselen voor winterbanden, als je dat tenminste nog niet gedaan had. Temperaturen onder de 7 graden Celsius kunnen de kwaliteit van je zomerbanden namelijk flink aantasten, omdat het rubber dan verhardt.

Nieuwe autobanden zijn duur. Gelukkig is het niet nodig om elk seizoen een paar nieuwe aan te schaffen. Of je je banden nu zelf verwisselt of het bij de garage laat doen, als je de zomerbanden op de juiste manier opslaat, kun je er ook het volgende seizoen weer veilig de weg mee op. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Markeer de positie van de banden op de auto, voordat je ze demonteert. Dan kun je ze de volgende zomer eventueel van voor naar achter zetten. Door ze van positie te wisselen, kun je zorgen voor een gelijkmatige slijtage.

Maak de wielen en de banden schoon met water, en laat ze goed drogen. Dit voorkomt oxydatie, en houdt je zomerbanden in optimale conditie. Als je de banden op het wiel gemonteerd wilt bewaren, controleer dan ook de aanbevolen spanning. Bewaar de banden liggend, of hang ze op aan het wiel.

Afbeelding: Flickr, user Afroswede

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020