Excite

SkyCar: praktische vliegende auto

Een auto op zich is al erg leuk. Maar een auto wordt pas echt interessant als je het voertuig combineert met andere voertuigen. Zoals een boot. Een varende auto maakt altijd meer indruk dan een gewone auto. Maar wat maakt nog meer indruk? Een vliegende auto. En dat is precies wat de SkyCar is. Een auto die lange afstanden kan afleggen over de weg, maar ook het luchtruim kan kiezen. Hoe cool wil je het hebben?

De SkyCar is een Engelse uitvinding en is al ver in de ontwikkelingsfase. Het eerste prototype heeft al flinke afstanden afgelegd en wordt nauwlettend gevolgd door investeerders over heel de wereld. De buggy, want daar komt het eigenlijk neer, heeft bijvoorbeeld al vliegend de Straat van Gibraltar over gevlogen. De auto is ontsproten uit het brein van de 29-jarige ingenieur Giles Cardozo.

Dat de SkyCar geen problemen oplevert op de weg, staat vast. Maar hoe wordt het voertuig genoemd als het de lucht in gaat? Is het een vliegtuig, is het een glider, is het een microlight, niemand weet het eigenlijk. De buggy vliegt met behulp van een paraglider en een grote ventilator die achterop is gemonteerd. Voor 50.000 Pond kun je de SkyCar kopen en zelf eens testen.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020