Excite

Silverstone blijft het circuit van de Britse GP

Het was even spannend, maar de Britse Grand Prix blijft de komende zeventien jaar nog op Silverstone gereden worden. Bernie Ecclestone besliste namelijk onlangs dat de Britse GP gereden zou gaan worden op het circuit van Donington Park. Met dat circuit zou ook een contract voor zeventien jaar zijn afgesloten. Dat contract werd echter ontbonden, toen bleek dat de organisatie achter Donington Park de financiën niet rond kon krijgen.

Dankzij de krappe economische tijden van Donington Park blijft het circus van de Formule 1 Silverstone aan doen voor de Britse GP. En zo hoort het eigenlijk ook wel, na al die jaren. Silverstone is tenslotte al lange tijd de thuishaven van de Formule 1 tijdens de Britse GP. Damon Hill, president van de BRDC, de organisatie die het circuit beheert, is dolblij met het behoud van de Britse Grand Prix voor Silverstone.

Wel noemt Damon Hill, zelf 22-voudige GP winnaar in de Formule 1, de verbintenis een grote verantwoordelijkheid. Vandaar ook dat er op het circuit een nieuw pitcomplex gebouwd gaat worden. In Northamptonshire, waar Silverstone zich bevindt, is er een hele industrie ontstaan rond de Formule 1 en het circuit. Hill is dan ook blij dat al die banen behouden kunnen blijven.

Afbeelding: Flickr, rallycarter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020