Excite

Seth Enslow springt recordafstand met Harley Davidson

Er zijn mensen, die de meeste debiele dingen met een motor doen. Ze weten wat het apparaat kan, waar het toe in staat is. Ze hebben veel controle over de machine en durven de grenzen op te zoeken. Seth Enslow is zo iemand. De Amerikaan heeft met zijn Harley Davidson in Sydney, Australië, een wereldrecord gevestigd. Nooit eerder sprong iemand zo ver met een Harley Davidson als Enslow onlangs deed. Hij kwam maar liefst 55,99 meter ver. Een behoorlijke afstand, als je er over nadenkt. 'We hebben hard gewerkt om hier geschiedenis te schrijven en we zijn blij dat Enslow veilig is geland', aldus een woordvoerder van Harley Davidson.

Het vorige record stond op naam van Bubba Blackwell. Die Amerikaan sprong in 1999 maar liefst 47,85 meter ver. Dat deed hij in Las Vegas. Enslow wilde zijn sprong op de Harley doen in Down Under, omdat hij daar veel vrienden heeft wonen. Prima reden. Overigens stond het record in vanaf 1975 wel op naam van Enslow, totdat Blackwell hem in 1999 voorbij vloog. Enslow kocht zijn eerste motor op zijn zestiende. Hij heeft veel ervaring op de motor en het is dan ook zijn grote passie.

Voor mensen voor wie de Harley Davidson ook grote passie is, is er goed nieuws. Er was namelijk sprake dat de Harley-Dag in Breda niet door zou gaan. De strenge veiligheidseisen zorgden er voor dat het bijna onmogelijk werd om het evenement te organiseren. Heel erg jammer, vond ook de Stichting Harley-Dag Breda '97. Daarom zijn zij met de burgemeester rond de tafel gaan zitten. Voor alle Harley-liefhebbers goed nieuws: men is er uit. Ook in 2010 zal er gewoon een Harley-Dag plaats vinden in Breda. Seth Enslow zal daar echter niet aanwezig zijn, naar alle waarschijnlijkheid.

Afbeelding: Flickr, Luciano Meirelles

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020