Excite

Seat Ibiza 1.6 TDI is goed nieuws voor zakelijke rijders

Seat zal erg blij zijn dat ze tegenwoordig bij de Volkswagen Groep horen. De Spanjaarden maakten namelijk altijd al erg mooie en sportieve auto's, maar nu de motoren van Duitse komaf zijn, worden de prestaties ook steeds interessanter. Zo wordt de Seat Ibiza 1.6 TDI, met motor van de Volkswagen Groep, ineens een hele interessante auto voor zakelijke rijders. Want de motor zorgt er voor dat de Ibiza in aanmerking komt voor de twintig procent bijtelling. De 1.6 TDI vervangt de 1.9 TDI, wat de bijtelling oplevert. Maar er is meer.

Rijden in de Ibiza 1.6 TDI is vooral heerlijk rustig. De nieuwe diesel maakt namelijk lang niet zoveel lawaai als zijn voorganger. Toeren maken is niet heel erg nodig, omdat het maximumkoppel van 230 Nm al vrij vroeg beschikbaar in. Seat belooft dat de Ibiza 1.6 TDI een verbruik heeft van 1:23,8, wat natuurlijk schitterend is. Zeker omdat dat getal zeker benaderbaar lijkt te zijn.

Naast de 1.6 TDI komt er ook een zogenaamde 'hot hatch' op de markt van de Ibiza. Deze krijgt de naam Seat Ibiza Cupra en is vooral gericht op de jonge, sportieve rijder. De auto doet het sowieso erg goed op plaatjes en ziet er gelikt uit. Ook de Cupra is voorzien van een motor uit de Volkswagengroep. Supercharger,turbocharger, een zeventraps dual-clutch DSG versnelling met bedieningspeddels op het stuur, het kan niet op. Daarmee kan de Seat Ibiza Cupra een aantal stevige concurrenten zomaar eens het nakijken geven. Kortom, de Spanjaarden bieden voor elk wat wils, met veel kwaliteit.

Afbeelding: Flickr, isoLord

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020