Excite

Voordelig rijden met schadeauto's

Auto's zijn duur. Zeker als je een een beetje een nieuw model wilt rijden. Maar als je twee rechterhanden hebt en inzicht in de werking van auto's, dan is er een manier om voordelig in de meest luxe modellen te rijden: door schadeauto's op te kopen en die vervolgens op te knappen.

Extra lage prijs

Als een bestuurder van een vrij nieuwe auto een ongeluk krijgt, dan dekt de verzekering meestal nog de nieuwwaarde. Je kunt er als eigenaar dan voor kiezen om de auto te laten repareren, maar veel mensen hebben dan liever een nieuwe auto. Dan weten ze zeker dat er niets meer mee is en rijden ze voor niets weer helemaal nieuw. De auto's die dan niet gerepareerd worden, zijn zogenaamde schadeauto's. Die worden over het algemeen niet meer opgeknapt, maar als zodanig verkocht. Ze gaan veel de grens over, bijvoorbeeld naar Polen of Tsjechië, maar ook in Nederland worden ze steeds populairder. De belangrijkste reden hiervoor is de lage prijs; ze worden vaak voordelig opgekocht door sloopbedrijven, waardoor ze ook weer goedkoop doorverkocht kunnen worden.

Waar let je op bij de aanschaf van een schadeauto?

Bij de aanschaf van een schadeauto is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je koopt. Vaak wordt er door de schadebedrijven slechts oppervlakkig naar gekeken en wordt niet onderzocht wat er precies mis is met de auto en wat de reparatiekosten zullen zijn. De blikschade is vaak duidelijk te herkennen, maar de schade die onder de motorkap kan zijn ontstaan, is vaak veel duurder om te (laten) repareren. Begin dus alleen aan een dergelijke auto als je weet waar je mee bezig bent. En zelfs dan: controleer de auto uitvoerig, zodat je precies weet wat je koopt.

Schadeauto's doorverkopen

Als je handig bent in het selecteren van goede schadeauto's en het repareren ervan, kun je de auto rijden zolang je wilt en daarna weer doorverkopen, om vervolgens een nieuwe schadeauto te kopen. Als je dit handig aanpakt, hoef je nooit meer te betalen voor een nieuwe auto, terwijl je er wel altijd eentje kunt rijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020