Excite

Wat is een schadeauto?

Een schadeauto is een auto die beschadigd is geraakt bij een ongeluk of ongeval. Vaak is de auto zo onherstelbaar beschadigd dat er zware reparaties nodig zijn om de auto weer op het oude niveau te krijgen. Wanneer je een dergelijke schadeauto door wil verkopen, is het belangrijk de koper hiervan op de hoogte te stellen.

De verkoop van een schadeauto

Een schadeauto is een voertuig dat bij een ongeluk of ongeval in meer of mindere mate onherstelbaar beschadigd is geraakt. Een ongeval wordt een ongeval genoemd wanneer er ongewild mechanische schade aan de auto is aangericht. Hierbij geldt als voorwaarde dat de schadekosten meer dan 200 euro moeten bedragen, omdat er dan pas juridisch gezien een ongeval heeft plaatsgevonden. Hoewel in de meeste gevallen de autoverzekering de schade vergoedt, worden deze juridische regels toch van belang wanneer je besluit je auto door te verkopen. Wanneer je auto voor meer dan 1.500 euro is beschadigd, of beschadigd is geweest, dien je dit namelijk altijd te melden aan de koper, zelfs wanneer de auto alweer is gerepareerd.

Tweedehands auto

Wanneer een koper een schadeauto koopt is het erg belangrijk dat de verkoopprijs op de juiste manier is vastgesteld. Indien de schadeauto door goede professionals weer is opgelapt, kan hij worden verkocht als een tweedehandsauto van goede kwaliteit. Wanneer er na de koop echter toch weer onderdelen kapot gaan, dan heeft de koper een te hoge prijs betaald voor de auto en had de auto voor minder verkocht moeten worden. Sommige mensen kiezen bewust voor een schadeauto. Mensen die als hobby een auto in elkaar knutselen kunnen nog veel onderdelen uit een schadeauto hergebruiken.

Schade vastleggen

Om toch moeilijkheden te verkopen bij de verkoop van een schadeauto is het slim om na een ongeval goed vast te leggen wat er beschadigd is geraakt en welke reparaties er plaats hebben gevonden. Zo voorkom je onduidelijkheden indien er na de verkoop toch nog iets kapot gaat aan de auto.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020