Excite

Schade aan de auto? Zo los je het op

Schade aan de auto kan vaak mooi en vakkundig worden gerepareerd. Met een gewone autoverzekering is reparatie vaak ook kosteloos. Het grootste nadeel van een kras of kapotte ruit is de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren en de bureaucratische rompslomp die bij de afwikkeling komt kijken.

Schade aan je auto in Nederland

Je spiegel eraf, een steentje op de voorruit of een kras in de lak door een fietser die te dicht langsreed. We kennen het allemaal en we weten hoeveel tijd het in beslag kan nemen om de papieren in te vullen. Maar er is helaas geen andere mogelijkheid, behalve als je zelf het talent bezit om je auto op te knappen. De makkelijkste manier is om de schadeformulieren altijd in je handschoenenkastje te bewaren. Op deze manier heb je ze bij de hand als er iets gebeurt en hoef je niet later nog af te spreken in het geval er iemand anders is betrokken bij het ongeluk.

Schade aan je auto in het buitenland

Zorg bij vakantie in het buitenland altijd dat je gedekt bent voor autoschade. Dit kan bijvoorbeeld bij de ANWB. Op deze manier voorkom je hoge kosten en nog meer regelwerk. De ANWB heeft in bijna alle vakantielanden contacten met garages die je geen loer zullen draaien bij de reparatie. Even bellen met het noodnummer en zij regelen het verder voor je. Houd wel in de gaten wat de garage precies gaat repareren om onnodige kosten te voorkomen. Een rechtsbijstandsverzekering kan goed van pas komen bij de afwikkeling van schade aan de auto.

Vervangend vervoer bij vakantie

Als je op vakantie bent is er bijna niks vervelender dan autoschade. Om te voorkomen dat schade aan de auto in de weg staat van het vervolg van je vakantie, is het zinnig om vervangend vervoer af te sluiten in je verzekering. Zo kun je hoef je niet je vakantie af te breken door praktisch ongemak.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020