Excite

Saab legt Zweedse productie weer stil

Autofabrikant Saab heeft de productie in het Zweedse Trollhättan wederom stilgelegd. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt. Saab, eigendom van het Nederlandse Spyker, weet niet wanneer de productie wordt hervat.

Saab legde ook dinsdag en woensdag de productie van auto's in Trollhättan stil. "Het is een complexe zaak om een stabiele instroom van onderdelen te bewerkstelligen," zo luidde het commentaar van een woordvoerder van het bedrijf.

In april en mei van dit jaar lag de productie in het Zweedse Trollhättan ook al zeven weken stil, omdat er geen onderdelen werden geleverd. Tevens moest er een akkoord worden bereikt met de circa 3500 medewerkers die Saab wereldwijd heeft. Daarvan zijn er 800 betrokken bij de productie. "Met de overgrote meerderheid hebben we een akkoord bereikt. Daarom konden we de productie op 27 mei hervatten," meldt Saab.

Saab hoopt binnenkort de onderhandelingen af te ronden die moeten zorgen voor een stabiele instroom van onderdelen. Topman Victor Muller heeft vertrouwen in een goede uitkomst. "Maar het is niet uitgesloten dat we in de nabije toekomst verstoringen hebben van de productie," laat Muller weten.

Saab beweegt ondertussen hemel en aarde om een nieuwe financiering binnen te krijgen. "Zoals eerder bekendgemaakt praten we met de Europese Investeringsbank en zijn we bezig met de verkoop van vastgoed om dat vervolgens te huren." De autofabrikant wacht bovendien op goedkeuring voor de overeenkomst met Pang Da en hoopt over twee maanden op witte rook.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020