Excite

Saab heeft 17 miljoen euro nodig

Als je toevallig nog 17 miljoen euro hebt rondslingeren, dan wil Saab even met je praten. Het Zweedse automerk heeft het geld namelijk dringend nodig om haar financiële problemen op te lossen. Dit valt op te maken uit gegevens van de vakbonden en deurwaardersorganisatie Kronofogden.

Het in Nederlandse handen zijnde Saab moet maar liefst elf miljoen euro aan achterstallige lonen uitbetalen. Daarnaast hebben 14 leveranciers Kronofogden ingeschakeld om 6 miljoen aan schulden terug te halen.

Volgens een woordvoerder lukt het inderdaad niet om 2.100 salarissen van fabrieksmedewerkers uit te betalen. Daarnaast mogen 1.600 kantoormedewerkers en ingenieurs voorlopig ook nog tegen een lege bankrekening aankijken. De vakbonden verwachten dinsdag een aanmaning naar Saab te versturen. Mocht Saab de salarissen niet binnen een week alsnog overmaken, dan kan er faillissement aangevraagd worden door de bonden.

Mocht Saab geld krijgen van haar investeerders, dan gaat dit waarschijnlijk niet op aan salarissen. Kronofogden heeft namelijk laten weten beslag te leggen op alle tegoeden, mocht er geld binnenkomen.

Tot nu toe hebben de deurwaarders slechts beslag kunnen leggen op zo’n 350.000 euro, dat aan een tweetal voormalige leveranciers is uitbetaald. Sinds april ligt de productie al stil bij Saab. Op het moment is geen zicht op een nieuwe investeerder die de Zweden uit het dal gaat trekken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020