Excite

's Werelds snelste hybride auto

Vorig jaar werd de Veritas RSIII Roadster gelanceerd. Deze stoere racer zit in 3,2 seconden op de 100 kilometer en heeft een topsnelheid van 347 kilometer per uur. Er waren al plannen voor andere versies van de RSIII en daarvan is er nu één onthuld: de Veritas RSIII Hybrid! Naast de V10 BMW-motor van de gewone RSIII is een elektromotor geplaatst voor de voorwielen. Daarmee is de auto ook zelfs wat sneller geworden. Niet in 3,2 maar in 3,1 seconden van 0 tot 100. Helaas is wel de topsnelheid van de RSIII Hybrid lager. Je kunt nu nog maar tot de 330 kilometer komen.

Een ander nadeel van deze hybride racer van het bedrijf Vermot AG is dat de auto een stuk zwaarder geworden is. De normale versie weegt al 1000 kilo en voor de hybride racer komt daar nog eens 227 kilo van de elektromotor bij. Veel kilometers kun je trouwens ook niet maken met de Veritas RSIII Hybrid. Als je volle accu’s hebt, kun je misschien net 50 kilometer er op rijden. Wel kan de batterij nog een beetje opgeladen worden bij het remmen, dankzij het Kinetic Energy Recovery System (KERS).

Vind je de Veritas RSIII Hybrid niets? Dan is wellicht de Porsche 918 RSR iets voor je. Eveneens een hybride racer en zelfs nog meer pk’s. Waar de hybride Veritas blijft steken op 600 pk, krijg je bij de Porsche 918 RSR er maar liefst 757 pk, mede dankzij de twee elektromotoren die de voorwielen moeten aandrijven. Zo zie je maar, hybride auto’s kunnen een stuk spannender dan de Toyota Prius.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Simon Davison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020