Excite

Russen bouwen luxe James Bond SUV

De Russen hebben helemaal geen zin om tot de volgende James Bond film te wachten om te zien in welke auto de Britse held nu weer rijdt. Daarom hebben ze hun eigen James Bond SUV gemaakt, de Prombron. Ook verkrijgbaar voor niet-helden, zolang ze maar voldoende geld hebben.

De Prombron van het Russische merk Dartz kost namelijk ruim een miljoen euro. De wagen is volledig bepantserd en weegt daarom maar liefst 3,7 ton. Vanwege dat indrukwekkende gewicht kun je er niet zomaar in rijden; je hebt echt een vrachtwagenrijbewijs nodig. De auto beschikt over een 8,1 liter V8 motor met maar liefst 450 pk en een zesdraads automaat.

De ruiten van de auto zijn letterlijk centimeters dik en vanzelfsprekend getint. De typeplaatjes zijn gemaakt van witgoud en afgezet met robijnen en diamanten. Ook van binnen is de Prombron indrukwekkend: er is veel gebruik gemaakt van goud en in de auto zijn zelfs de stoelen uit het vliegtuig van Boris Jeltsin te vinden.

Wie vandaag beslist om een Prombron te kopen, krijgt bovendien nog gratis een gouden pistool met bijpassende gouden kogels.

De auto is geïnspireerd op de auto in de film The Man With The Golden Gun, vandaar ook de aanbieding met het gouden pistool. Dit is overigens geen kleine jongen, maar een heus Mauser handgeweer.

Afbeelding: Flickr account titlap

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020