Excite

Ruim 97.000 Nederlanders geflitst in België

  • © Getty Images
Nederlanders rijden flink te hard op de Belgische snelwegen. Alleen vorig jaar werden al bijna 98.000 Nederlanders geflitst omdat ze te hard reden. Dit heeft de Vlaamse VTM bekend gemaakt. In totaal zijn er meer dan 4700 snelheidsboetes opgelegd aan Nederlanders, dan aan Fransen. De overtredingen werden vastgelegd met behulp van flitscamera's.

Volgens VTM is er een behoorlijke stijging te zien in het aantal buitenlandse automobilisten dat op te hard rijden betrapt wordt. In 2014 waren dat er in België maar liefst 323.721. Een jaar daarvoor, in 2013, waren dat er nog maar 224.536, maar liefst 44 procent minder.

Het lukt andere landen, waaronder België, nu veel beter om boetes te innen bij buitenlanders, zeker als het gaat om Fransen en Nederlanders. Helemaal soepel werkt het nog niet en ook nog zeker niet alle gelden worden binnengehaald. Van de 320.000 snelheidsboetes die vorig jaar werden uitgeschreven, werden er ongeveer 160.000 betaald.

De reden dat het zo moeilijk is om boetes te innen, is dat informatie over de auto en weggebruiker door een ander land nog niet wordt doorgespeeld. De Belgische minister van Mobiliteit, Jacqueline Galant, wil hier graag wat aan doen en zet zich daarom in voor een betere uitwisseling van deze gegevens binnen Europa. Dat zou betekenen dat de kans op boetes in het buitenland ineens een stuk groter zou worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021