Excite

RUF pimpt Porsche met nieuwe RT12S

Nu Porsche vooral in het nieuws komt vanwege de overnameperikelen rondom Volkswagen, zou je bijna vergeten dat deze autofabrikant een heel andere specialiteit heeft: het bouwen van fantastische wagens. En mocht een gewone Porsche nog niet genoeg voor je zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor een versie van RUF, zoals de nieuwe RT12S!

Eerder maakte RUF al een bijzondere versie met de RT12, maar voor de S-versie wordt nog eens extra uitgepakt. Het vermogen wordt als eerste aangepast en stijgt van 650 pk naar 685 pk. Het motorblok is afgeleid van de motor uit de Porsche 996 Turbo, maar is veel verder doorontwikkeld.

Verder is de auto vooral gebaseerd op de 997 Carrera S. Zo is de RUF RT12 standaard uitgerust met achterwielaandrijving en kun je als optie kiezen voor voorwielaandrijving. Ook een rolkooi behoort tot de standaarduitrusting, evenals de 19” RUF lichtmetalen velgen. Voor de voorzichtige rijder is er een in hoogte verstelbare vooras verkrijgbaar die met name handig is bij het overbruggen van verkeersdrempels.

Als je de wagen echter liever op de snelweg uittest, dan kom je niet bedrogen uit. De wagen is namelijk in staat om een snelheid van 360 kilometer per uur te halen. Het is dan ook met recht het topmodel van RUF te noemen! Een nadeel: zonder belastingen betaal je nog ruim 2,5 ton voor de wagen. Nog even sparen dus!

Afbeelding: Flickr account ducktail964

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020