Excite

Rolls Royce Ghost kent al 10.000 geinteresseerden

Kenners weten het allang. De Rolls Royce Ghost gaat een nieuwe standaard neerzetten voor "kleinere" luxe auto's. De Ghost is namelijk het nieuwe paradepaardje van de Britten en voorzien van alle luxe die men maar kan wensen van een limousine. Het is niet zo vreemd dat er dan ook al veel belangstellenden zijn voor de Rolls Royce Ghost. Veel rijke mensen willen de Ghost maar al te graag hebben. Daar voor zullen ze uiteraard wel diep in de buidel moeten tasten.

Officieel wordt de Ghost pas in september in Frankfurt gepresenteerd. Toch kunnen de Britten het niet nalaten te beweren dat er al tienduizend mensen interesse hebben getoond in de auto. De Ghost is een interessante auto, omdat het wat kleiner is dan de onovertroffen Rolls Royce Phantom, maar net wat groter dan de BMW 7-serie. De Ghost vult daarmee dus mooi een gat tussen de twee uitstekende auto's, zonder dat het een sportsedan versie is van de Phantom. Qua techniek lijkt de Ghost wel veel op de BMW 7-serie, overigens.

Aan twee zaken is veel aandacht besteed bij de ontwikkeling van de Ghost. Ten eerste zorgt speciale luchtvering voor een ultieme wegligging. Dat doet Rolls Royce bewust, omdat ze mikken op een jongere en vlottere doelgroep dan met de Phantom. Ten tweede is de Ghost opvallend stil. Er is getracht het geluid van de motor en de uitlaat zo veel mogelijk te dempen. Dat is goed gelukt. Tijdens een rit over de snelweg is het tikken van het klokje het enige wat te horen is in de cabine. Mocht er geen muziek aan staan, uiteraard.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019