Excite

Rijden op luchtstromen?

Luchtstromen zouden gebruikt moeten kunnen worden om elektriciteit voor vliegtuigen en auto’s op te wekken, zo hebben wetenschappers ontdekt. De wetenschappers werkten op al enige tijd aan dit concept en inmiddels zijn ze tot een aantal mooie resultaten gekomen.

Uit hun onderzoek bleek dat de energie van beweging in elektriciteit kan worden omgezet. Het apparaatje dat hiervoor nodig is kan bijvoorbeeld op een autodak of op een vliegtuig geplaatst worden, om zo de maximale luchtstromen op te halen. Het principe van het apparaatje is eigenlijk heel eenvoudig.

De interne vibraties die door de luchtstromen worden opgewekt, zouden moeten zorgen voor elektriciteit, die vervolgens weer gebruikt kan worden door de bewuste auto of het vliegtuig. De opgewekte stroom is zeker nog niet voldoende om de motoren van vliegtuigen of auto’s te vervangen, maar het zou wel een prima systeem zijn om bijvoorbeeld een deel van de auto of het vliegtuig te besturen. Het zou in ieder geval een belangrijke invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van milieuvriendelijke auto’s.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een verdere efficiency slag, onder andere door een team dat wordt aangevoerd door Professor Yiannis Andreopoulos van het City College of New York. Door dit team worden ook de apparaatjes zelf ontwikkeld. De resultaten tot zo ver werden al gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Physocal Society’s Division of Fluid Dynamics in Minneapolis, Verenigde Staten.

Afbeelding: Michigan.gov

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020