Excite

Rijbewijs in 960 keer

Het gaat om de 69-jarige Cha Sa-soon, waarvan de achternaam grappig genoeg ‘voertuig’ betekent. In 2005 begon ze met haar rijlessen. Vijf dagen per week deed ze in elk geval eens per dag een rij-examen. Na een tijdje begon ze door te hebben dat dit niet de manier was. Ze ging daarop over naar twee keer per week het rij-examen afleggen.

Mocht je nu denken dat mevrouw Sa-soon een gevaar op de weg is; maak je maar geen zorgen. Het ging namelijk niet om het praktijkexamen, maar het de theorie die ze zo vaak heeft moeten herhalen. Mevrouw Sa-soon had trouwens een goede reden om haar rijbewijs te halen. ‘Ik wil graag mijn kleinkinderen meenemen naar de dierentuin,’ verklaarde ze.

Na vijf jaar en 960 pogingen is het dan eindelijk zo ver: mevrouw Sa-soon kan met haar kleinkinderen naar de dierentuin. Of ze intussen niet allang met de trein had kunnen gaan, blijft natuurlijk de vraag. Park Su-yeon, een instructeur bij Jeonbuk Driving School, is dolblij dat het mevrouw Sa-soon eindelijk is gelukt.

‘Toen ze haar rijbewijs eindelijk had, hebben we met zijn allen voor haar gejuicht en haar omhelsd,’ vertelt hij. ‘Ook kreeg ze bloemen van ons.’ Overigens heeft het hele gebeuren nu ook extra vruchten afgeworpen voor mevrouw Sa-soon. Ze is namelijk nu te zien in een reclamespotje van Hyundai.

Afbeelding: Motortrivia.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020