Excite

Gek van retro? Scooter dan met nostalgie!

Ben je helemaal into vintage? Waarom kies je dan ook niet voor een hippe retro scooter? Dat is fijne nostalgie en toch helemaal van nu. Welke retro scooters er te koop zijn en waar je op moet letten in de aanschaf lees je in dit artikel. En brom en daarna fijn op los met je nieuwe tweewieler.

Merken retro scooters

Uiteraard bestaat er niet zoiets als 'de' retro scooter. Je hebt verschillende modellen van verschillende merken en fabrikanten. We geven je een aantal opties

Vespa scooter

Het merk Vespa is waarschijnlijk de klassieker onder de scooters. Mocht je ooit in Italië op vakantie zijn geweest, dan kom je niet onder dit merk scooters uit: ze zijn overal! De naam 'vespa' betekent overigens wesp. De Vespa is in vele kleuren beschikbaar en oogt ook fijn retro. De nostalgische look komt van de 'ronde' carrosserie en lichte look. Een Vespa is echter geen goedkoop geintje; het is een flinke investering.

VOM retro scooters

Heb je liever een scooter van eigen bodem? Kies dan voor een VOM scooter. Dit Hollandse merk levert retro scooters in een aantal modellen. Zo heb je de Bella Retro scooter, de Venice Retro scooter en de FSX 50. Al deze modellen hebben die typische retro look, dankzij de chromen accessoires en nostalgische kleurcombinaties. Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken. Alle modellen zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes. Je kunt met een VOM scooter dus zo de weg op, zonder dat je er nog het een en ander aan moet sleutelen. Een VOM retro scooter schaf je overigens al aan vanaf zo'n 900 euro!

Tweedehands retro scooter

Naast een retro scooter nieuw te kopen, kun je ook kiezen voor een tweedehandsje. Op veilingsites als Marktplaats en eBay worden regelmatig mooie, klassieke scooters aangeboden. Let bij aanschaf via dergelijke sites wel op de betrouwbaarheid van de verkoper én op de staat van onderhoud van de scooter. Bekijk de scooter dus altijd goed voordat je hem aanschaft!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020