Excite

Renault wil goedkopere auto dan de Nano

Renault en Nissan willen in 2012 een auto op de markt brengen die de concurrentie aan kan gaan met de Indiase Nano. De spotgoedkope Nano, die slechts 1500 euro kost, is een groot succes van de Indiase fabrikant Tata Motors. Het is de goedkoopste auto ter wereld op dit moment en exclusief geproduceerd voor de Indiase markt. Op diezelfde markt willen Renault en Nissan samen nu een nog goedkopere auto zetten.

Carlos Ghosn, topman van zowel Nissan als Renault, verkondigde dit nieuws afgelopen dinsdag op het India World Economic Forum. Hij zegt dat het mogelijk is een auto te produceren voor bijna schrikbarend lage kosten. Lager dan die van de Nano. Vorig jaar deelden Nissan en Renault al mee dat ze een ultragoedkope auto wilden produceren in 2011, maar dat werd met een jaar verlaat door stroeve onderhandelingen met partner Bajaj Auto uit India.

De Indiase markt is momenteel erg interessant voor autofabrikanten. Naar verwachting zal de markt de komende jaren verdrievoudigen naar zes miljoen verkochte auto's per jaar. Daarom kondigden veel autofabrikanten aan goedkope auto's te gaan produceren voor deze lucratieve markt. Tata Motors was met de Nano koploper door de eenvoudige personenauto tegen zeer lage kosten op de markt te brengen. Ze kunnen de komende jaren veel concurrentie verwachten van de gevestigde namen.

Afbeelding: Autoexpress.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020