Excite

Renault verzint hele barre sportwagen

Even wat autonieuws uit het Franse kamp. Renault, wel te verstaan. Wat de ontwerpers van de Franse autofabrikant gegeten hebben, is niet bekend. Maar wat ontwerpen ze daar de laatste jaren mooie auto's. Een ieder die de laatste sportuitvoering van de Megane gezien heeft, zal dit beamen.

Inmiddels is er weer een nieuw pareltje ontworpen. De Renault DeZir is een concept sportwagen, die direct de concurrentie aan kan met de Lamborghini's en Ferrari's van deze wereld. Wat een barre auto is de DeZir, zeg!

Tijdens de Autosalon van Parijs zal Renault de kekke sportauto presenteren aan het publiek. De DeZir is het eerste project van de nieuwe Nederlandse designchef Laurens van den Acker. Met het concept wil Renault aangeven wat hun visie voor de toekomst is. De slogan die er bij hoort is 'Drive the Change'.

Aan de DeZir lijkt alles te kloppen. De stroomlijn, de technologie, de inrichting, de motor, het terughalen van de geschiedenis van het autobedrijf in het design en vooral de pracht en praal waarmee de auto is ontworpen.

Uiteraard is de DeZir een elektrisch aangedreven auto, maar met de prestaties van een benzine-auto. Ook dat is de toekomst, net als het terugwinnen van vermogen tijdens het remmen. Of de auto ook echt in productie wordt genomen, is niet bekend. Maar veel van de nieuwe ontwikkelingen zullen wel gebruikt gaan worden in de toekomstige auto's van Renault. En dat is goed nieuws!

Afbeelding: Autozine.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021