Excite

Autorijden in de stad met Renault Twizy

Smalle straatjes, kleine parkeerplekken en krappe bochtjes. Het is niet makkelijk rijden met een auto in de stad. Renault ontwikkelde daarom de Renault Twizy. Supermakkelijk voor korte ritjes in de stad. De Renault Twizy is een combinatie van een klein autootje en een brommer. Je kunt met een brommerrijbewijs al de weg op en je zit toch droog, in tegenstelling tot de scooter.

Wat is de Renault Twizy?

Het Franse automerk Renault is een van de eerste producenten die met een hippe brommobiel komt. De naam komt van Twin Seat Easy. Meer dan twee mensen passen ook niet in de Renault Twizy. Je zit ook niet naast elkaar, maar achter elkaar. De passagier die achterin zit, plaatst de benen om de stoel van de chauffeur heen. Heel gezellig is het dus niet in de Twizy; gebruikers hebben een ritje op de achterstoel wel omschreven als een zeer claustrofobische ervaring. Door de indeling is de brommobiel wel net zo smal als een motorfiets.

Twee snelheden

De Renault Twizy is een stadsmobiel. Daarom bestaat er een variant die maximaal 45 kilometer per uur kan. Deze versie van de Twizy is er al voor nog geen 7.000 euro. Bovendien mag je er in rijden als je alleen een bromfiets rijbewijs AB hebt. Er bestaat ook een Twizy die tot 80 kilometer per uur kan. Met deze versie van de stadsmobiel mag je ook op de snelweg rijden. Voor deze versie heeft de bestuurder wel een rijbewijs A of B nodig.

Renault Twizy elektrisch

De Renault Twizy is een zuinige, elektrische auto. Het formaat zorgt ervoor dat er minder energieverbruik is. Er is geen uitlaat, dus er is nul CO2 uitstoot. De Twizy opladen kan bij het stopcontact; een volle accu gaat ongeveer 100 kilometer mee. Via speciale bedrijven kun je extra accu's huren, zodat je nog flexibeler kunt rijden.

Renault Twizy veiligheid

Ondanks het formaat is de Renault Twizy wel veilig. Standaard heeft de Twizy een vierpuntsgordel die voor extra veiligheid zorgt, maar de uitstaande wielen vormen een soort stootkussens, waarbij de passagiers geen grote klap te verduren krijgen bij een aanrijding. De Renault Twizy is wel erg licht, waardoor de wegligging niet zo vertrouwd aanvoelt. Er is ook geen rembekrachtiging. Als je van plan bent veel hoge snelheden te rijden, kun je beter voor een echte auto kiezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020