Excite

Renault roept Scénic terug om remproblemen

De Franse autofabrikant roept zo’n 26.300 exemplaren van de Renault Scénic terug naar de fabriek. Deze auto’s, van het type Scénic II, rijden in Nederland rond en moeten gecontroleerd worden op de automatische handrem. In sommige gevallen blijkt die namelijk automatisch geactiveerd te worden, met alle gevolgen van dien.

In Frankrijk is het inmiddels al een paar keer voorgekomen dat de handrem automatisch ingeschakeld werd tijdens het rijden. Tot nu toe zijn er door dit probleem nog geen ernstige ongevallen voorgekomen, maar de kans dat deze plotselinge remactie wél verstrekkende gevolgen kan hebben, is natuurlijk groot.

De Renaults die terug moeten naar de fabriek zijn de typen Scénic II die tussen 2003 en 2005 in Nederland verkocht zijn. Eigenaars zullen van de fabrikant een aangetekende brief krijgen met het dringende verzoek zich te melden bij de garage. Het euvel zal dan gratis verholpen worden. De fabrikant wijst er op dat het om een serieus probleem gaat en dat het aan te raden is om het te laten verhelpen.

Het laten repareren van het probleem kost je niet zoveel tijd: het is vooral een kwestie van het herprogrammeren van de software. Hier is slechts een half uurtje voor nodig. Volgens een woordvoerster van Renault Nederland is het overigens vooral preventief bedoeld en zijn er in Nederland sowieso nog geen gevallen bekend waarin de auto plots stil kwam te staan.

Afbeelding: Flickr account Axel Schwenke

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020