Excite

Renault presenteert nieuwe Mégane Cabrio

Na alle verontrustende geluiden van diverse autofabrikanten, is er eindelijk ook goed nieuws. Zo presenteert Renault haar nieuwe Mégane Cabrio. Deze nieuwe CC zal vanaf dit voorjaar verkrijgbaar zijn bij de dealer.

De Mégane Coupé-Cabrio, zoals de wagen officieel heet, is een open wagen, voorzien van hardtop. Het dakdeel is helemaal zwart, waardoor je direct kunt zien dat het hier niet om een traditionele Coupé gaat. Dat het ook geen traditionele cabrio met softtop is, blijkt wel als je aan de hak voelt.

Het dak sluit zich lekker snel; hiervoor heeft het slechts 21 seconden nodig. Dat maakt de wagen ook ideaal voor ritjes in het voorjaar, als het toch onverwachts nog kan gaan regenen.

Als je wat bagage mee wilt nemen, kun je het dak sowieso beter gesloten houden, dan houd je namelijk nog ruim 400 liter bagageruimte over. Die hoeveelheid wordt ongeveer gehalveerd met een open dak.

De cabriolet wordt verkrijgbaar in drie benzine- en drie dieseluitvoeringen. Deze zullen respectievelijk voorzien zijn van 110, 130 en 160 pk. Voor de benzineversies is gekozen voor een 1.6 16V, een 1.4 Turbo en een 2.0 16V. De dieselliefhebbers kunnen kiezen tussen de 1.5 dCI en de 1.9 dCI. De 1.5 dCI is bovendien nog eens voorzien van een transmissie met dubbele koppeling, iets dat een unicum is voor Renault.

Wil je deze nieuwe Renault binnenkort al in het echt bewonderen? Wacht dan niet tot deze bij de dealer staat, maar zorg ervoor dat je in maart de Autosalon van Genève bezoekt!

Afbeelding: Renault

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020