Excite

Renault 'goes electric' in Frankfurt

Oui, monsieur, de elektrische voiture is de toekomst! Dat hebben de Fransen inmiddels ook begrepen. Wij, koning klant, zijn namelijk milieubewuster en, wellicht nog belangrijker, portemonneebewuster aan het worden. Dat betekent dat dure auto's die per dag een complete oliestaat leegzuipen aan benzine niet meer zo gewenst zijn. Doe maar goedkoop, doe maar elektrisch, dat is de gedachte. En anders toch minimaal hybride. Renault begrijpt dat, want bij Renault werken slimme mensen. Daarom presenteren ze drie elektrische auto's tijdens de autoshow in Frankfurt.

De drie elektrische modellen die Renault in september op de autoshow van Frankfurt gaat laten zien, worden vergezeld van een wisselstation voor batterijen. Hebben we die ook maar gelijk gezien. Hoewel de drie modellen in Frankfurt nog concepten zijn, heeft Renault geroepen dat het een vier meter lange vijfdeurs hatchback wil gaan produceren die op een elektrische motor loopt. Gewoon omdat het kan. Waarschijnlijk wordt deze productieauto gebaseerd op de Nissan Cube, die ook puur op elektriciteit loopt. Renault waarschuwt dat hun concept auto's bijzonder zullen zijn in ontwerp. Het doel daarvan is herkenning van de elektrische Renault in de toekomst op de weg, niet om mensen weg te laten rennen van schrik.

En dan het wisselstation. Want een elektrische auto is leuk, maar om de 200 kilometer aanbellen bij een wildvreemde om het stopcontact te lenen, dat wordt 'm niet. Daarom introduceert Renault ook het wisselstation voor batterijen tijdens de autobeurs in Frankfurt. Een handig paaltje waar mensen binnen drie minuten hun lege batterijen kunnen vervangen door volle. Deze zogenaamde 'Quick Drop'-systemen moeten op verschillende strategische plaatsen in Europa worden geplaatst. Als in: je moet van Quick Drop naar Quick Drop kunnen rijden zonder dat je auto uitvalt. Dat wordt nog eens wat, die elektrische auto...

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020