Excite

Renault Espace bestaat 25 jaar

We zijn het wellicht al weer vergeten, maar de Renault Espace maakte veel indruk toen het voertuig voor het eerst op de wegen verscheen. Het concept van de ruimtewagen kwam van Matra Automobile. Zij legden hun plannen voor een grote auto voor zeven personen, waarbij iedereen een eigen stoel heeft, eind jaren '80 aan Renault voor. De Franse autofabrikant ontwikkelde het concept en de Espace was het resultaat. Dat is inmiddels al weer 25 jaar geleden.

Inmiddels zijn we drie generaties verder. In totaal werden er van de drie verschillende generaties van de Espace zo'n 1,2 miljoen exemplaren verkocht. In 2002 werd het voorlopig laatste model gepresenteerd, terwijl Renault nog steeds bezig is met het ontwikkelen van een opvolger voor de ruime Espace. Maar de 25ste verjaardag van de succesvolle auto mag niet ongezien voorbij gaan. Daarom brengt Renault de Série Spéciale ‘25th’ op de markt, een Espace met veel voorzieningen tegen een gereduceerde prijs.

De Renault Espace Série Spéciale heeft een volledig leren bekleding en metaalkleur. De laatste technologische hoogstandjes zitten in het model verwerkt. Voor de mensen die achterin zitten, heeft Renault er standaard DVD-schermen in verwerkt. Uiteraard ontbreekt ook een entertainment en navigatiesysteem niet. Onder de motorkap huist een 2.0-liter benzinemotor met turbo, bedient door een handgeschakelde versnellingsbak. De Série Spéciale ‘25th’ wordt verkocht van 39.995 euro.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020