Excite

Renault brengt cabrio-versie Twingo uit

Renault hoopte het nog even geheim te houden, maar het gerucht is bevestigd: de Renault Twingo CC bestaat. Een heuse Twingo met een open dak. Uiteraard wilde Renault de auto al op de markt brengen voor de mooie maanden, maar vanwege de crisis liep ook dit project enige vertraging op.

De goedkoopste en de kleinste

De Renault Twingo CC moet de goedkoopste cabrio worden die te vinden is op de markt. Het moet de grote concurrent worden voor de Opel Tigra Twin Top en de Peugeot 207 CC, de cabrio-varianten van die twee succesvolle auto's. Er zijn wel enkele verschillen: zo is de Twingo de kleinste van het stel. De Renault Twingo is dan ook een auto uit het A-segment, terwijl de andere twee uit het B-segment afkomstig zijn.

Een hardtop uit een deel

Behalve de goedkoopste en de kleinste heeft de Renault Twingo CC nog een verrassing in petto. De hardtop bestaat uit slechts een deel, in tegenstelling tot andere coupécabriolets. Die hebben hardtops met twee of drie delen. Het geeft waarschijnlijk een aparte vorm aan de achterkant van de Renault Twingo CC, maar zekerheid daaromtrent krijgen we als Renault het autootje officieel presenteert.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020