Excite

Remake van Mercedes Gullwing is een killer

Als je kon kiezen tussen een originele Mercedes 300SL Gullwing van rond de 500.000 euro, of een exacte kopie voorzien van moderne motor en gemakken voor 165.000 euro, wat zou je dan kiezen? Dat is geen hypothetische keuze meer, want het Berlijnse bedrijf Gullwing GmbH bouwt een exacte retro-kopie van de originele Mercedes 300SL. Een echte fanaat gaat natuurlijk voor de klassieker der klassiekers onder alle oldtimers van Mercedes. Maar de retro-Gullwing is ook zeker geen verkeerde optie.

Laten we eerst verwarring uit de lucht halen. Het Duitse bedrijf Gullwing GmbH maakt een zo getrouw mogelijke kopie van de originele oldtimer, maar met een moderne body. Mercedes is intussen zelf ook bezig met de SLS AMG, die gebaseerd is op de originele Gullwing en bijvoorbeeld de typerende open klappende deuren zal hebben. De versie van Gullwing GmbH uit Dresden is echter interessant, omdat het qua uiterlijk zo'n realistische kopie is.

Op alle mogelijke manieren is getracht de oude Gullwing na te maken. De motor is alleen nu een brullende 5.5 liter V8 van 405 pk. Daar is de sterkte van de carrosserie op aangepast. Ook zit in het authentiek aandoende dashboard een airco verwerkt en beschikt de auto over ABS. Erg leuk gedaan door de Duitsers, dus.

De truc zit die Gullwing GmbH uithaalt, is klassieke designs overnemen en voorzien van moderne inhoud. Zo zit er een originele Becker Mexico radio in, op het eerste gezicht. Maar achter de retro-façade gaat een moderne audiosysteem met gps en satelietontvangst schuil. De Gullwing van de Duitsers komt in gelimiteerde oplage op de markt. Er worden dertig exemplaren per jaar gemaakt, wat een wachttijd van tien tot twaalf maanden oplevert.

Afbeelding: hln.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020