Excite

Recordverkoop goedkope Dacia SUV

Net wanneer iedereen dacht dat de markt voor SUV’s volledig was ingestort, komt Dacia met een spotgoedkope versie. De Duster is nu een maand op de markt en binnen die periode is de helft van de verkoopdoelstellingvoor dit jaar al bereikt. Hoe het komt? Vooral door de prijs, die is schrikbarend laag.

De Dacia Duster is namelijk al verkrijgbaar voor €13.990,-. Voor die prijs koop je bij de meeste andere automerken net een kleine coupé. Dit is geheel in lijn met de filosofie van het bedrijf; ook alle andere Dacia’s zijn voor spotprijzen verkrijgbaar. Waar die modellen niet allemaal even aantrekkelijk zijn, heeft de Dacia Duster toch best een leuke uitstraling.

Ook met de binnenkant is niets mis: de wagen heeft volop ruimte. De kofferbak is 475 liter groot en kan door de achterbank neer te klappen worden uitgebreid tot 1636 liter. De auto is voorzien van een benzine- of dieselmotor en indien gewenst kan hij worden uitgebreid met vierwielaandrijving. De wagen heeft een zuinige motor en is deels gemaakt van onderdelen van Renault. Wie kiest voor de 4x4 uitvoering kan genieten van zes versnellingen en een korte eerste versnelling. In de versie van 110 pk is bovendien ESC aangebracht.

Het Roemeense automerk wilde dit jaar 2000 Dusters verkopen en na de eerste maand zijn er al duizend verkocht. Hiermee is de introductie een enorm succes en kan het merk zich bezinnen op het herzien van de verkoopdoelstellingen.

Afbeelding: Flickr account lorentey

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020