Excite

Record voor Mégane RS

Om te testen hoe snel een auto nu eigenlijk is in de echte wereld is de Nürburgring een goede maatstaf. Daaruit blijkt dat je het best een Renault Mégane RS kunt kopen als je op zoek bent naar een snelle voorwielaangedreven auto. Die wist namelijk vorige week het Nordschleife-ronderecord op zijn naam te zetten. De misschien wel beruchtste racebaan van de wereld werd in net iets minder dan 8 minuten en 8 seconden bedwongen.

En daarmee zetten de Fransen wederom de toon, want het vorige record voor voorwielaangedreven auto’s was ook al in handen van en Mégane, namelijk de op de vorige generatie gebaseerde R26.R. Die deed over het rondje echter maar liefst tien seconden langer. Er is dus flink wat winst gehaald

Hoewel het om een productieauto gaat, is het jammer genoeg niet de reguliere RS die het record heeft gevestigd. In dit geval ging het om de Trophy-versie, die in een oplage van 600 stuks is gebouwd. Toch zit je ook met de ‘trage’ RS goed, want die heeft slechts 15 PK minder. De ophanging is in beide versies precies hetzelfde.

Ook de Franse gendarmerie is door het racemonster gecharmeerd. In februari verving het namelijk een flink aantal Subaru Impreza’s door de bolide uit eigen land.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021