Excite

Kom meer te weten met de RDW kentekencheck

Wie meer te weten wil komen over een voertuig, kan de RDW kentekencheck uitvoeren. Dit is gratis en heel eenvoudig. Je bezoekt hiervoor de website van RDW en klikt aan de rechterkant op het kopje 'Voertuiggegevens online'. Vervolgens kom je in een nieuw venster waar je een kenteken in kunt voeren.

RDW kentekencheck: wat kun je ermee?

Als je in dat venster een kenteken invoert en je klikt op 'Zoeken', worden automatisch de gegevens die bij het kenteken horen tevoorschijn gehaald. Dat begint al bij het soort auto, het merk, het type en de brandstof waarop deze rijdt. Ook zie je in het eerste venster staan wanneer de APK vervalt, wanneer de auto op naam (van de huidige gebruiker) is gezet en wat de BPM is. Via een link naar de website van de Belastingdienst kun je bovendien opvragen wat de motorrijtuigenbelasting is. Dit is vooral handig als je overweegt een specifieke auto te kopen. Je kunt dan vooraf vast inschatten wat dat voor kosten met zich meebrengt.

Wil je meer weten over de auto, het vermogen, enzovoorts, dan ga je naar het tabje 'Eigenschappen'. Hier lees je een meer uitvoerige beschrijving van de auto en kun je onder meer achter het gewicht, de kleur en het vermogen komen. Ook vind je hier informatie over het laadvermogen en de aanhanger, indien van toepassing. Voor gegevens over het verbruik ga je naar het tabje 'Verbruik en Milieu'. Daar lees je wat de auto ongeveer verbruikt en wat het zuinigheidslabel is. A is hierbij het beste. Via de laatste tab van de RDW kentekencheck, 'Historie', kun je zien wanneer de auto voor het eerst (in Nederland) is toegelaten. Ook zie je hier of de auto geregistreerd staat als gestolen.

Waarom een RDW kentekencheck doen?

Er zijn verschillende redenen om een RDW kentekencheck uit te voeren. Misschien wil je wat weten over je eigen auto, of over een auto die je onderweg bent tegengekomen. Of wellicht overweeg je een tweedehands auto te kopen en wil je meer weten over het verbruik, vermogen en de historie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020